Erhvervserfaring

2017 –
Journalist for bl.a. Lederstof.dk, Børsen Weekend, Børsen Pleasure, Ud & Se og Dagens Medicin. Ekstern redaktør for Gyldendal, Lindhardt & Ringhof og Storyhouse. Forfatter eller bidragyder til flere bøger fra bl.a. Gyldendal, 28B, Bonnier og People’s. Kommunikation for Center for Ledelse (artikler, salgstekster og nyhedsbreve), Deloitte (artikler), GN Resound (artikler), Carnegie (salgsmateriale), Danmarks Apotekerforening (artikler), Danske Erhvervsakademier (pjece), Gymnasieskolernes Lederforening (nyhedsbrev), Dansk HR (artikler) og Væksthus for Ledelse (bog). Redaktør på Medicinske Tidsskrifter samt magasinet Forsikring. Native advertising-artikler til Berlingske Media og Politiken.

2012 – 2017
Journalist på magasinet Euroman. Skrivende og redigerende, bl.a. inden for kulturstof og sport. Har skrevet  større portrætter bl.a. af Mick Øgendahl, der fortalte om sin psykiske nedtur, af en småvrissen Oliver Stone, som jeg mødte i München og en dengang ung ukendt racerkører ved navn Kevin Magnussen, der fortalte om det svære ved at have en far, der også er racerkører. Jeg har afdækket matchfixing i international fodbold, og jeg har mødt Björn Borg og John McEnroe i London for at beskrive det tætte venskab, der kom ud af deres rivalisering. Jeg har været redaktionel ansvarlig for guides, temaer og faste sider i magasinet, bl.a. om film, bøger, musik og sport, dvs. at jeg har idéudviklet, hyret skribenter og redigeret deres tekster. I 2016 var jeg sideløbende redaktør på et magasin om Tour de France i samarbejde med TV 2. Magasinet solgte godt 35.000 eksemplarer og bestod af bidrag fra TV 2 og Euroman.

2009 – 2012
Skribent for bl.a. Euroman, Dagens Medicin, Berlingske Media, Det Kriminalpræventive Råd (tekster og video til deres årsberetning). Redaktør for Handelsbankens kundemagasin Resumé, hvor jeg stod for at idéudvikle, skrive, hyre freelancere og sørge for det rigtige flow i magasinet i samarbejde med kunden.

2009
Vikar på Euroman, skrivende og redigerende.

2006 – 2009
Journalist hos den journalistiske udviklings- og produktionsvirksomhed Kontrabande, der især beskæftigede sig med client publishing. Jeg var skribent på en lang række kundemagasiner udgivet af div. virksomheder og organisationer, bl.a. Team Danmark, Københavns Teater og Dansk Design Center.

2004 – 2006
Freelancer. Fast tilknyttet magasinet Ud & Se som redigerende og sparringspartner, skribent for Euroman, Center for ledelse, Dagens Medicin og Lederne. Medredaktør og tekstforfatter på sundhedsportal på Krak.dk, webnyheder til standby.dk (rejse- og flybranchen) samt nyhedsbureauet newspaq.dk. Redaktør for MyTravels magasin InFlight.

Bøger

‘Med god ret – Fra Christiania til Syrien. Mine vigtigste sager’, Forlaget 28B, 2021.
I samarbejde med advokat Knud Foldschack beskrev jeg de mest markante sager fra hans lange karriere og hans syn på retssikkerheden i Danmark.

‘Livstid – drabssagen der ikke vil dø’, People’s, 2021.
I samarbejde med journalist Anders Lomholt skrev jeg historien om en af de menneskeligt og juridisk mest markante sager fra nyere dansk retshistorie.

‘Chefer sætter borgeren først’, Væksthus for Ledelse, 2020.
Sammen med en kollega stod jeg bag ni interview af bl.a. forskere, offentlige ledere og kommunikationseksperter om begrebet ‘Borgeren først’ – og ikke mindst hvorfor det ofte går galt, når kommuner og regioner vil efterleve det i praksis.

‘Elsk afgrunden’, Gyldendal, 2019.
Sammen med tv-vært Peter Ingemann fortalte jeg hans historie om vejen til succes i tv-branchen, som skete på trods af – og til dels på grund af – en barsk opvækst. Bogen lå på bestseller-listerne i efteråret 2019.

‘Sådan bliver du en mand – Euromans 150 regler’, Carlsen 2017.
Jeg var bidragyder til bogen og skrev et afsnit om, hvad drenge i konfirmandalderen bør vide om film.

 ‘Spillet uden for banen’, Lindhardt & Ringhof, 2010
Om økonomi, tv-aftaler, spillerhandler m.m. i dansk fodbold. Bogen er baseret på en stor mængde statistik samt interview med ledere fra fodboldens verden og er skrevet i samarbejde med en statistiker og en kommunikationsrådgiver.

‘Laudrup – et fodbolddynasti’, Lindhardt og Ringhof, 2008.
Jeg var medforfatter på det første samlede værk om den legendariske families historie. Bogen er baseret på reportageelementer fra bl.a. kampe i Spanien samt skriftlige kilder og interview med personer med kendskab til familien.

‘Handlekraft – kunsten at eksekvere’, Børsens Forlag, 2007.
Jeg var ghostwriter for de anerkendte erhvervsrådgivere Stig Kjerulf og Tune Hein.

Uddannelse

2000 – 2004
BA Journalistik fra Syddansk Universitet.

1998 – 2000
Mediekoordinator – to-årig projektlederuddannelse på Erhvervsakademiet på Københavns Tekniske Skole.

IT

Udover Office-pakken har jeg bl.a. erfaring med InDesign og flere CMS-systemer. Efteruddannet i SEO og SoMe-strategi hos bl.a. Københavns Erhvervshus, Dansk Journalistforbund og InboundCPH. Efteruddannet i ChatGPT og Midjourney hos Dansk Journalistforbund.

Privat

Jeg er født i 1975 og opvokset i Lyngby nord for København. Siden har jeg været vidt omkring i Københavnsområdet og bl.a. boet i de sociologiske yderpunkter Nordvestkvarteret og Hellerup samt Odense, hvor jeg havde base i to år. I dag bor jeg i Lyngby med min kæreste. Fritiden går bl.a. med en harpun i Øresund, hvor jeg forsøger at ramme aftensmaden, jeg bygger Lego med min søn, og jeg lufter løbeskoene i Dyrehaven. Derudover nærer jeg min umættelige nysgerrighed ved at sluge bøger, artikler og dokumentarfilm, gerne om historiske begivenheder, og jeg følger med blandet fornøjelse med i, hvordan det går mine favoritfodboldhold rundt om i Europa.

Henrik Nordskilde
T: +45 2226 4045
E: henrik@henriknordskilde.dk
linkedin.com/in/henriknordskilde
CVR: 39329824